Nieuwsbrief

pomp-capremaCaprema

Caprema is ontstaan uit de behoefte om een pomp te ontwikkelen die volledig voldoet aan de wet-/regelgeving en goed toepasbaar is in de asbestbranche (luchtmetingen conform NEN2990, NEN2991, ISO14966) en daarmee uiteraard robuust en betrouwbaar is. Daarnaast is in de nieuwe NEN2991:2015 vastgelegd dat de luchtpompen gebruikt voor wettelijke eindcontroles (NEN2990) niet meer gebruikt mogen worden voor NEN2991 risicobeoordelingen. Caprema heeft betrouwbare pompen die conform NEN2991 de metingen kunnen uitvoeren met een lange accuduur en stabiel debiet. Wilt u meer weten over deze pomp en andere producten van Caprema dan bent u van harte welkom op onze stand 1.02 voor een demonstratie.


ZPITS, opleidingen en trainingen

ZPITS biedt een breed aanbod aan diensten en scholingsmogelijkheden, van interne bedrijfsopleidingen voor medewerkers tot maatwerktrainingen en cursussen voor mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt. ZPITS verzorgt onder andere opleidingen op het gebied van Deskundig Asbestverwijderaar, Deskundig Toezichthouder Asbest Sloop, Heetwerkwacht, Logistiek, Steigerbouwer, Bedrijfshulpverlening, Basisveiligheid VCA en VOL, Budgethantering en IT-opleidingen.

ZPITS Flex, opleiden met baangarantie
ZPITS Flex is opgericht om een opleiding met baangarantie te kunnen bieden. Direct na de opleiding gaan de kandidaten via een payroll-constructie aan het werk. Voor de werkgevers regelt ZPITS Flex de werving en selectie, de bemiddeling en de uitzendovereenkomst of detachering.

ZPITS BVzpits
Vareseweg 27
3047 AT Rotterdam
010-4372700
info@zpits.nl


Teuben ondersteunt bij sanering

Teuben ondersteunt de asbestsaneerders, waaronder de bedrijven die zich bezig houden met het verwijderen van bijvoorbeeld dakplaten. Teuben heeft een mobiele torenkraan uitgerust met een overdruk cabine en fijnstoffilter, waardoor de kraan ook binnen het asbestgebied kan worden opgesteld. Voor onvoorziene calamiteiten is een asbest veiligheidspakket en instructie in de cabine aanwezig. De Teuben machinisten zijn deskundig en ervaren en hebben de opleiding tot deskundig asbest verwijderaar (DAV) gevolgd.

Asbest werkkooi
Naast de inzet van een mobiele torenkraan verhuurt Teuben meerdere zogenaamde asbest werkkooien. Deze gecertificeerde en speciaal voor de toepassing vervaardigde kooi bezit een zogenaamd open front, waardoor twee personen gemakkelijk, tijdbesparend en efficiënt asbestplaten van het dak de kooi in kunnen trekken. De in de werkbak opgestapelde asbest platen kunnen aansluitend éénvoudig worden afgevoerd. Desgewenst levert Teuben ook gecertificeerde hijsbanden voor 1-malig gebruik.

teuben-fotos

teuben

Rederijweg 18, 4906 CX Oosterhout (NB)
verkoop-teuben@martensgroep.eu
W www.martensgroep.eu


logo-praktima

“Praktische en haalbare oplossingen gericht op uw specifieke situatie”

PraKtima levert de kennis, de ervaring en de daadkracht om u te ondersteunen bij de praktische vertaling van asbestvraagstukken en geldende wet- en regelgeving. Wij bieden u eenvoudig toepasbare oplossingen in de dagelijkse praktijk.

Onafhankelijk
PraKtima heeft jarenlange ervaring in de begeleiding van bouw- en sloopbedrijven, asbestbedrijven en bodemsaneerders. Profiteer van onze deskundigheid en uitstekende service en bezoek onze stand 8.02, dichtbij de ingang van de beurs. Wij kijken uit naar uw komst!

Opleiding: Asbest mentorschap
PraKtima beschikt over een erkend SC 520 mentor-coach voor het opleiden van een DAV1 naar DAV2 ten behoeve van asbestverwijdering. Dit is een verplichting die van kracht wordt in het eerste kwartaal van 2016. Gedurende een traject van maximaal 6 maanden wordt de DAV1 door onze SC-520 mentor-coach getraind en gecoacht naar het DAV2 examen.

Certificering: Asbest en sloop
Houdt uw organisatie zich bezig met het inventariseren of verwijderen van asbest? Bent u een bouwen/of sloopbedrijf? Om aantoonbaar te kunnen maken dat uw bedrijf veilig en milieukundig werkt bestaan de SC 540, SC 530 en BRL SVMS 007 normen. Met certificering voldoet u aan de wettelijke voorschriften en laat u zien dat u processen en werkwijzen heeft geborgd en veilig toepast bij uw werkzaamheden. Uw bedrijf onderscheidt zich in de markt met deze certificaten en toont aan dat u een deskundig bedrijf bent!

PraKtima is dé specialist in het opzetten, invoeren en onderhouden van een SC540, SC 530 of SVMS 007 certificering. Daarnaast voeren we aangekondigde en onaangekondigde projectinspecties voor u uit en trainen we uw medewerkers in het optimaal naleven van de SC530, SC-530 of SVMS 007 norm.

Al 15 jaar: HET ANDERE ADVIES!
PraKtima biedt ondersteuning , begeleiding en trainingen die precies aansluiten op specifieke behoeften in uw organisatie. Zo bieden wij onder andere:

Inventarisaties: RI&E, Machine RI&E, Werkplekinspecties, PGS 15 scan, CO2 footprint, audits
Certificeringen: Kwaliteit, Arbo, Veiligheid, Milieu, MVO en Duurzaamheid
Trainingen: BHV op locatie, VCA, Preventiemedewerker, KAM coördinator
ICT: Digitaal handboek, apps voor op de werkplek, informatiebeveiliging (ISO 27001)


Programma: Something Elze

Woensdag 6 april vanaf 17.30 uur t/m 20.30 uur treden op tijdens de vakbeurs ASBESTOS 2016 de fantastische band Something Elze!

ac5dc8a3-4e24-4fe2-b072-e6587cb01b11